Select Language:
en
gr
HIDE

Ενημέρωση

Αθλητικοί νάρθηκας - κατασκευασμένος στα δόντια του αθλητή.
Posted: 30/07/2013

Η χρόνια του 2013 γίνεται προσπάθεια ωστε να ανακηρυχθεί ως "έτος πρόληψης του οδοντιατρικού τραύματος". Ετσι και εμείς με τη σειρά μας στο ιατρείο μας προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να ενθαρρύνουμε τους αθλητές που μας επισκέπτονται στη χρήση ειδικού αθλητικού νάρθηκα κατασκευασμένου επάνω στα δικά του δόντια μετά από λήψη αποτύπωματων.

Οι νάρθηκας αυτοί έχουν σα σκοπό ανάλογα με το κάθε άθλημα να προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας στον αθλητή, προσφέροντας το καλύτερο επίπεδο άνεσης σε σχέση με του προκατασκευασμένους που βράζονται και προσαρμόζονται.

Σκοπός αυτών των συσκευών είναι, με ένα μικρό κόστος, να προστατέψουν τα φυσικά δόντια του αθλητή ,αλλά και τις ακριβές προσθετικές εργασίες που μπορεί να έχει στο στόμα του από προηγούμενους τραυματισμούς , χωρίς να τον επιβαρύνουν με το βιολογικό και χρηματικό κόστος που μπορεί να προκαλέσει ένας τραυματισμός .

Οι νάρθηκες αυτοί χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους επαγγελματίες αθλητές από το NBA και τα extreme sports μέχρι αθλήματα με μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού, και όπως εκείνοι δήλωσαν σε ανάλογη ημερίδα του οδοντιατρικού συλλόγου Πειραιώς, τους θεωρούν απαραίτητο εξοπλισμό για να αγωνιστούν στο αγαπημένο τους άθλημα και όχι προαιρετικό "αξεσουάρ " .

BACK